'Alle clichés zijn echt waar'

  • Geplaatst op
  • Door Marlies
  • Geplaatst in Mama Marlies
  • 0
'Alle clichés zijn echt waar'

 

Nieuwe blogger: mama Marlies

 

Kleine Pom heeft mama Marlies (30) uitgenodigd om haar ervaringen over het kersverse moederschap met ons te delen. Begin augustus kwam haar wonderschone dochter Ninthe ter wereld en samen met haar vriend Victor (29) geniet ze van hun pasgeboren kindje.

 

Een nieuw leven op de wereld zetten betekent voor jezelf ook een compleet nieuw leven opbouwen. Vol met mooie momenten, mijlpalen en heel veel liefde, maar ook slapeloze nachten, onzekerheden en veel verantwoordelijkheid. Hoe ervaart zij dat allemaal? Welke hobbels komt ze onderweg tegen? In deze blog deelt zij haar dagelijks leven met ons.  Een blog over een gewone moeder met net als elke andere moeder: een uniek verhaal!

 

 

Alle clichés zijn echt waar!

 

Maandenlang kijk je uit naar de geboorte van je kindje, en gelukkig zag ik van tevoren niet echt op tegen de bevalling. In mijn beleving is het een natuurlijk proces waar een vrouw nu eenmaal doorheen moet om een hoger doel te bereiken: het krijgen van een baby. Maar toen de uitgerekende datum naderde vond ik het toch wel spannend worden; hoe zou mijn bevalling beginnen en hoe pijnlijk zou het nou eigenlijk echt zijn? Volgens de moeders in mijn omgeving zou ik de ‘serieuze’ weeën meteen herkennen.. Nou, die vlieger ging voor mij helemaal niet op!

 

Vijf dagen voor de uitgerekende datum werd ik midden in de nacht wakker van wat lichte buikkrampen en kwam ik vervolgens in een sneltrein terecht. Het ene moment probeer je regelmaat in je weeën te ontdekken en het volgende moment krijg je te horen van de verloskundige (die amper tijd had om haar jas uit te trekken) dat je volledige ontsluiting hebt. Zonder goed en wel te beseffen dat mijn bevalling echt begonnen was mocht ik al beginnen met persen... In nog geen drieënhalf uur was daar onze prachtige dochter Ninthe!

 

En dan.…ben je ineens moeder. Wat een onbeschrijflijk mooi maar ook gek gevoel! Wat fijn om eindelijk kennis te maken met elkaar! Deze kleine druktemaker had dus al die tijd in mijn buik gezeten. Onvoorstelbaar.

Vooraf bedenk je hoe het is om een kindje te hebben maar heel cliché: je weet pas echt hoe het voelt als het zover is! Momenteel kan ik alleen maar zeggen dat het moederschap nog veel intenser en allesomvattender is dan verwacht. Ik probeer er in ieder geval met volle teugen van te genieten want het volgende cliché zal ook wel waar zijn; het pasgeborene is er zó af.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »